Perlesmykker – den mest alsidige form for udsmykning

Perlesmykker er en af de mest alsidige udsmykningsformer, vi kender. Perler oser af rigdom uden at være pralende, og de passer til alt tøj – og så er de perfekte til en hvilken som helst lejlighed.

Disse smykkesten fra havet har været værdsat i tusinder af år. Dronninger, herskere, forretningskvinder og politikere har forstået at give et billede af magt med disse smykkesten.

På den anden side står perlesmykker også for renhed og dyd, hvilket har gjort perler til foretrukne gaver til unge piger og kvinder. Fædre giver traditionelt deres lille pige en perlehalskæde i forbindelse med en mærkedag, så som en seksten års fødselsdag, et afdansningsbal eller i eksamensgave.

Mødre ser gerne, at deres døtre bærer perler til brylluppet, og de kvindelige deltagere til bryllupper er også ofte besmykket med perler.

Perlehalskæder kan være feminine og uprætentiøse på en enkel kæde; man husker Jackie O med et halsbånd med tre rækker. Man kan være afslappet med en dobbeltrække eller elegant med en delikat snor, der får perlerne til at flyde oven på kravebenet. Perler kan være sporty på ørestikkere, eller de kan dryppe fra udsøgte hængeøreringe, helt ned til skuldrene.

 

Former for perlesmykker

Andre typer perlesmykker, så som armbånd, ringe og vedhæng, er perfekte til en hvilken som helst begivenhed - uanset om det er en afslappet middag med familie og venner, en romantisk aften ude med en date eller en formel fest, som kræver festtøj.

Ferskvandsperler bruges i mange typer smykker, da deres naturlige glans og mange forskellige størrelser, farver og former gør dem lette af bruge i næsten et hvilket som helst design. Kvinder, som elsker smykketilbehør, kan bruge disse til at forbedre deres garderobe, og de, der kigger efter den perfekte gave til kvinden i deres liv, kan altid finde en gave, der vil blive værdsat.

Perlesmykker bevarer også deres værdi – ikke kun pengemæssigt, men også som arvestykker, som kan gives fra generation til generation. Hvis man ofte går med dem, og hvis man opbevarer dem ordentligt, vil perler bevare deres glød, og de føles nærmest som levende objekter på ens hud.

Med alle de ting, der taler til deres fordel, bør perler være en højt skattet del af enhver kvindes garderobe.

Tilbage