Valg af perlesmykker til din kæreste

Perlesmykker betragtes som traditionelle smykker, og er kendt som 'dronningen af smykkesten'. Men ingen ved hvem det var, der introducerede perlen. Nogle mennesker mener, at Lord Krishna var den første, der gav perler i gave til sin datter på dennes bryllupsdag. Men der er også nogle, der tror, at Kleopatra var den første til at gå med perler. Men ingen ved det reelt.

Hvis du er på udkig efter perlesmykker, må du have noget viden om perler. Her er et par ting, som du bør overveje inden du køber perlesmykker.

Det første, du bør overveje er vægt og størrelse. Husk altid, at jo mere en perle vejer, desto dyrere er den. Så hvis du vil spare penge på smykker, bør du altid gå efter en lettere perle.

En anden ting at overveje er formen. Perler findes i mange forskellige former, så som barok, rund, knap-formet, tåre-formet og flad. Ud fra disse former kan du sagtens finde den, der passer bedst til din partners smag. Men husk altid, at den runde perle er den mest værdifulde.

Slutteligt bør du overveje farven. Perlens farve spiller en stor rolle mht. prisen. Husk altid, at sorte perler er rigtig dyre, da de kommer fra havet omkring Tahiti.

Husk, at ved at give din kæreste perlesmykker vil hun helt sikkert blive dig meget taknemmelig – og hun vil helt sikkert også blive overvældet.

Typer af perler

Der findes mange typer af perler, men ferskvandsperler og saltvandsperler er meget populære. Ferskvandsperler er bedst til folk, der ønsker at spare lidt penge, når de køber smykker. Men husk altid at undgå saltvandsperler, da disse er dyre pga. deres vægt og tekstur.

Perler er blandt de højest skattede smykkesten, og de findes i mange forskellige former. Perler produceres almindeligvis ved en biologisk proces, der involverer organiske og mineralske stoffer.

Der findes også nogle få slags, der produceres af bløddyr og snegleskaller. Men naturlige perler dannes på grund af en irritation inde i østersen, der skyldes et fremmedlegeme.

Tilbage